Juryleden
Benieuwd wie de eer heeft om onze voortreffelijke Belgische kazen te beoordelen? Ontdek de unieke mix van professionals, foodies en gerenommeerde internationale kaasspecialisten die deze taak op zich nemen.
Belgische kaasprofessionals

Alexander Claeys

Anja Faes

Elodie Hanssens
Mijn naam is Élodie, ik ben 37 jaar oud. In 2018 heb ik de winkel van mijn moeder overgenomen, die in 1992 is opgericht. Ik ben dol op kaas! Men zegt van mij dat ik erin gevallen ben, net als Obelix. Bij de keuze van kazen zijn mijn prioriteiten de smaak, het respect voor de natuur en ook de portemonnee van de klant.

Fabienne Effertz

Frederic Van Tricht

Geert Hortsen

Hélène Milan

Julie Moulia

Julien Hazard

Kathy Bruynooghe
Als Kaasmeester & kaasaffineur kan je bij De Kaasfee (Oostkamp & Knokke) terecht voor heerlijke kazen. Authenticiteit daar hou ik van. Kazen die verbazen. Na meer dan 10 jaar ben ik een tweede zaak gestart te Knokke, waar ik hier ook mijn passie voor kazen met iedereen kan delen. Kaas & Gezelligheid, “Kaas” doet denken aan machtige verhalen, echte vrienden en een goed glas wijn.

Léo Begin

Luc Callebaut

Maarten Lanckzweirt
Na een carrière in de horeca volgende ik mijn passie en opende in 2017 samen met mijn vrouw (Annelies Speleers) kaas en delicatessen winkel Chee(r)se te Aalter. Wij specialiseren ons hoofdzakelijk in ambachtelijke hoeve kazen, met een voorliefde voor Belgische kazen. Dat leverde ons in 2021 de titel op van mooiste kaastoog van Vlaanderen.

Pascal Fauville

Reinhout Elsen

Sebastien Luthers

Sophie Schockaert
Geboren en getogen in een familie van kaashandelaars, heb ik de liefde voor en de kennis van kaas met de paplepel meegekregen. Het is geen geheim dat ik een voorliefde koester voor rauwmelkse boerderijkazen en voor kazen die sterk verankerd zijn in hun terroir.
Foodies

Alice Bown
Als eigenaar van Alice Bown Agency leidt ze al meer dan 10 jaar een team van PR- en marketingprofessionals, gespecialiseerd in de sectoren wijn, eten en lifestyle. Ze is gepassioneerd door het creëren en overbrengen van overtuigende verhalen die aansluiten bij het doelpubliek, het merkimago versterken en de bedrijfsgroei stimuleren.

Bartel Dewulf
Bartel Dewulf is creative food designer en oprichter van Zenses. Als autoriteit in de foodwereld combineert hij een diepgaande productfilosofie met grensverleggende culinaire innovatie. Hij is gekend voor de creatie van unieke foodconcepten voor corporate omgevingen, (inter)nationale events en high-end experiences, met een sterke focus op smaak, product en beleving.

Eric Boschman
Sommelier, humorist en hedonist. Hij ontving vele prijzen, waaronder de titel ‘Beste Sommelier van België’. Hij is een gerespecteerd wijnkenner en deelt zijn passie via verschillende media (kranten, tijdschriften, radio en televisie) en door het organiseren van evenementen.

Julien Lapraille
In 2014 werd Julien Lapraille ontdekt dankzij het tv-programma ‘Top Chef’, waarin hij opviel door zijn goede humeur, natuurlijke charme en eenvoudige maar genereuze keuken. Daarvoor was hij actief in verschillende sterrenrestaurants. Ondertussen is hij thuiskok en sinds 2017 eigenaar van zijn buurtwinkel, Le Marché de Julien. Je ziet hem regelmatig op RTL TVI en hoort hem in zijn radioprogramma's op BEL RTL.

Noémie de Clercq
Noémie De Clercq is een expert in duurzame voeding. Met haar agentschap Mingle brengt ze verbinding tot stand tussen food-ondernemers en producenten, ontwikkelt ze duurzame projecten en zet ze zich in voor bewustmaking rond gezond eten.

Patrick De Gendt
Mastercook of Belgium

Regula Ysewijn
Regula Ysewijn is a culinary historian and James Beard award-winning author of 7 books on food & drink culture. www.regulaysewijn.com

Roland Debuyst
Winnaar van de eerste prijs in de Prosper Montagné-wedstrijd (verkiezing van de beste chef van België) en de eerste Belg die zilver behaalde op het prestigieuze Bocuse d’Or. Hij is eigenaar van drie restaurants.
Internationale kaasspecialisten

Arnaud Sperat-Czar
Arnaud is de oprichter en Managing Editor van Profession Fromager en al 26 jaar een gepassioneerd pleitbezorger van traditionele kazen en ambachtelijk kaasmaken. Daarnaast nam hij het initiatief tot de oprichting van de Foundation for Cheese Biodiversity.

Catherine Fogel
Selected cheeses for 25 years worldwide. Judge in the worlds cheese Awards for 20 years and in the final jury panel for 15 years. Judge at Mondial du fromage from the first edition both products and worlds best cheese monger. Teaching about cheeses from Spain, Italy and France at the culinary schools of Scandinavia. Made several judging events with cheese pairing. Adviser for importers and distributors. Speaks 7 languages fluently.

Christophe Ganthier
French chef and delicatessen owner based in Copenhagen since 1990. After working in Michelin-starred restaurants in France, he moved to Denmark and launched his catering business in 1993. Since 1996, he has imported and distributed cheese, and owns two shops, including "la Fromagerie".

Evert Schonhage
Ik ben Evert Schonhage uit Nederland, al meer dan 30 jaar tussen de kaas! Opgegroeid naast de kleine boerderij van mijn oom waar ik heb leren melken(met de hand). Dus kaas en zuivel van de boerderij was altijd het lekkerste! De laatste jaren veel ingezet om deze boeren producten te promoten. Dat heeft er toe geleid dat ik in 2017 de titel mocht ontvangen als Maître Fromager van het International Cheese Guilde. En mocht in 2019 de titel ontvangen in Tours als Meilleur Fromager Mondial. Een titel waar ik zeer trots op ben!

Fausto Caserio
Owner of Italian Food Hunters, specializing in the export of traditional Italian cheeses and foods. Slow Food Life Member and Cheese Master Taster for ONAF (Italian cheese tasting association). Judge at the World Cheese Awards 2024, at the final of Italian Cheese Awards 2023, and other cheese competitions

James Grant
James Grant is a prominent figure in the British artisan cheese world, recognised for his commitment to handmade, sustainable, and ethical cheese practices. He also owns a respected cheese and wine shop in Buckinghamshire, England. James is the co-founder and visionary of “The Real Cheese Project”, that actively promotes the earthly value of artisan cheese and supports local producers.

Marike Van der Werf
Kaascurrator, keurmeester en ondernemer voor Fromagerie Kef in Amsterdam sinds 2004. Met grote voorliefde voor kazen gemaakt van rauwe melk. Geheime passie: oude runderrassen, boter en zeewier.

Rachael Sills
Rachael Sills is the founder of KÄSEWISS, a company focused on selecting and exporting specialist cheese from Switzerland and Holland. She supports cheesemakers, promotes sustainability, and educates clients about the value and provenance of cheese. With a background in grass-fed dairy farming and 30 years in the cheese industry, Rachael also judges international cheese competitions.