Juryleden

Benieuwd wie de eer heeft om onze voortreffelijke Belgische kazen te beoordelen? Ontdek de unieke mix van professionals, foodies en gerenommeerde internationale kaasspecialisten die deze taak op zich nemen.

Belgische kaasprofessionals

Blank profiel

Alexander Claeys

Blank profiel

Anja Faes

jurylid Elodie Hanssens Belgian Cheese Awards

Elodie Hanssens

Mijn naam is Élodie, ik ben 37 jaar oud. In 2018 heb ik de winkel van mijn moeder overgenomen, die in 1992 is opgericht. Ik ben dol op kaas! Men zegt van mij dat ik erin gevallen ben, net als Obelix. Bij de keuze van kazen zijn mijn prioriteiten de smaak, het respect voor de natuur en ook de portemonnee van de klant.

Fabienne Effertz

Frederic Van Tricht

Geert Hortsen

Hélène Milan

Julie Moulia

Julien Hazard

Jurylid Belgian Cheese Awards Kathy Bruynooghe

Kathy Bruynooghe

Als Kaasmeester & kaasaffineur kan je bij De Kaasfee (Oostkamp & Knokke) terecht voor heerlijke kazen. Authenticiteit daar hou ik van. Kazen die verbazen. Na meer dan 10 jaar ben ik een tweede zaak gestart te Knokke, waar ik hier ook mijn passie voor kazen met iedereen kan delen. Kaas & Gezelligheid, “Kaas” doet denken aan machtige verhalen, echte vrienden en een goed glas wijn.

Blank profiel

Léo Begin

Blank profiel

Luc Callebaut

jurylid Maarten Lanckzweirt Belgian Cheese Awards

Maarten Lanckzweirt

Na een carrière in de horeca volgende ik mijn passie en opende in 2017 samen met mijn vrouw (Annelies Speleers) kaas en delicatessen winkel Chee(r)se te Aalter. Wij specialiseren ons hoofdzakelijk in ambachtelijke hoeve kazen, met een voorliefde voor Belgische kazen. Dat leverde ons in 2021 de titel op van mooiste kaastoog van Vlaanderen.

Blank profiel

Pascal Fauville

Blank profiel

Reinhout Elsen

Blank profiel

Sebastien Luthers

jurylid Sophie Schockaert

Sophie Schockaert

Geboren en getogen in een familie van kaashandelaars, heb ik de liefde voor en de kennis van kaas met de paplepel meegekregen. Het is geen geheim dat ik een voorliefde koester voor rauwmelkse boerderijkazen en voor kazen die sterk verankerd zijn in hun terroir.

Foodies

jury-belgian-cheese-awards-alice bown

Alice Bown

Als eigenaar van Alice Bown Agency leidt ze al meer dan 10 jaar een team van PR- en marketingprofessionals, gespecialiseerd in de sectoren wijn, eten en lifestyle. Ze is gepassioneerd door het creëren en overbrengen van overtuigende verhalen die aansluiten bij het doelpubliek, het merkimago versterken en de bedrijfsgroei stimuleren.

Jurylid Bartel Dewulf Belgian Cheese Awards

Bartel Dewulf

Bartel Dewulf is creative food designer en oprichter van Zenses. Als autoriteit in de foodwereld combineert hij een diepgaande productfilosofie met grensverleggende culinaire innovatie. Hij is gekend voor de creatie van unieke foodconcepten voor corporate omgevingen, (inter)nationale events en high-end experiences, met een sterke focus op smaak, product en beleving.

jury-belgian-cheese-awards-eric-boschman

Eric Boschman

Sommelier, humorist en hedonist. Hij ontving vele prijzen, waaronder de titel ‘Beste Sommelier van België’. Hij is een gerespecteerd wijnkenner en deelt zijn passie via verschillende media (kranten, tijdschriften, radio en televisie) en door het organiseren van evenementen.

Julien Lapraille

In 2014 werd Julien Lapraille ontdekt dankzij het tv-programma ‘Top Chef’, waarin hij opviel door zijn goede humeur, natuurlijke charme en eenvoudige maar genereuze keuken. Daarvoor was hij actief in verschillende sterrenrestaurants. Ondertussen is hij thuiskok en sinds 2017 eigenaar van zijn buurtwinkel, Le Marché de Julien. Je ziet hem regelmatig op RTL TVI en hoort hem in zijn radioprogramma's op BEL RTL.

Noémie de Clercq

Noémie De Clercq is een expert in duurzame voeding. Met haar agentschap Mingle brengt ze verbinding tot stand tussen food-ondernemers en producenten, ontwikkelt ze duurzame projecten en zet ze zich in voor bewustmaking rond gezond eten.

Patrick De Gendt

Mastercook of Belgium

Regula Ysewijn

Regula Ysewijn is a culinary historian and James Beard award-winning author of 7 books on food & drink culture. www.regulaysewijn.com

jury-belgian-cheese-awards-roland-de-buyst

Roland Debuyst

Winnaar van de eerste prijs in de Prosper Montagné-wedstrijd (verkiezing van de beste chef van België) en de eerste Belg die zilver behaalde op het prestigieuze Bocuse d’Or. Hij is eigenaar van drie restaurants.

Internationale kaasspecialisten

Arnaud Sperat-Czar

Arnaud is de oprichter en Managing Editor van Profession Fromager en al 26 jaar een gepassioneerd pleitbezorger van traditionele kazen en ambachtelijk kaasmaken. Daarnaast nam hij het initiatief tot de oprichting van de Foundation for Cheese Biodiversity.

Jurylid Catherine Fogel

Catherine Fogel

Selected cheeses for 25 years worldwide. Judge in the worlds cheese Awards for 20 years and in the final jury panel for 15 years. Judge at Mondial du fromage from the first edition both products and worlds best cheese monger. Teaching about cheeses from Spain, Italy and France at the culinary schools of Scandinavia. Made several judging events with cheese pairing. Adviser for importers and distributors. Speaks 7 languages fluently.

Jurylid Belgian Cheese Awards Christophe Ganthier

Christophe Ganthier

French chef and delicatessen owner based in Copenhagen since 1990. After working in Michelin-starred restaurants in France, he moved to Denmark and launched his catering business in 1993. Since 1996, he has imported and distributed cheese, and owns two shops, including "la Fromagerie".

jury Belgian Cheese Awards Evert Schonhage

Evert Schonhage

Ik ben Evert Schonhage uit Nederland, al meer dan 30 jaar tussen de kaas! Opgegroeid naast de kleine boerderij van mijn oom waar ik heb leren melken(met de hand). Dus kaas en zuivel van de boerderij was altijd het lekkerste! De laatste jaren veel ingezet om deze boeren producten te promoten. Dat heeft er toe geleid dat ik in 2017 de titel mocht ontvangen als Maître Fromager van het International Cheese Guilde. En mocht in 2019 de titel ontvangen in Tours als Meilleur Fromager Mondial. Een titel waar ik zeer trots op ben!

Jurylid Fausto Caserio

Fausto Caserio

Owner of Italian Food Hunters, specializing in the export of traditional Italian cheeses and foods. Slow Food Life Member and Cheese Master Taster for ONAF (Italian cheese tasting association). Judge at the World Cheese Awards 2024, at the final of Italian Cheese Awards 2023, and other cheese competitions

Jurylid Belgian Cheese Awards James Grant

James Grant

James Grant is a prominent figure in the British artisan cheese world, recognised for his commitment to handmade, sustainable, and ethical cheese practices. He also owns a respected cheese and wine shop in Buckinghamshire, England. James is the co-founder and visionary of “The Real Cheese Project”, that actively promotes the earthly value of artisan cheese and supports local producers.

jury-Belgian-Cheese-Awards-Marike van der Werff

Marike Van der Werf

Kaascurrator, keurmeester en ondernemer voor Fromagerie Kef in Amsterdam sinds 2004. Met grote voorliefde voor kazen gemaakt van rauwe melk. Geheime passie: oude runderrassen, boter en zeewier.

Jurylid Belgian Cheese Awards Rachael Sills

Rachael Sills

Rachael Sills is the founder of KÄSEWISS, a company focused on selecting and exporting specialist cheese from Switzerland and Holland. She supports cheesemakers, promotes sustainability, and educates clients about the value and provenance of cheese. With a background in grass-fed dairy farming and 30 years in the cheese industry, Rachael also judges international cheese competitions.